ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ

Σεμινάριο 2:
Πως θα βρούμε τις καλές ιδέες και την καλή διάθεση
για κάθε εργασία μας

1. Η ταυτότητα του σεμιναρίου:

Ο άνθρωπος, στα θέματα του επαγγέλματός του, έχει μάθει να επηρεάζεται από τους τρίτους και να ενεργεί με πολλή συναίσθηση και λίγη σκέψη.
Η συναίσθηση πρέπει να περιοριστεί και στην θέση της να αναδειχθεί μια σύνθετη αντίληψη των πραγμάτων που περιλαμβάνει και την εργασία αλλά δεν εξαντλείται σε αυτήν. Αντίθετα αντιμετωπίζει την εργασία του ανθρώπου σαν μια δραστηριότητα ανάμεσα σε πολλές που έχει να κάνει και όλες πρέπει να προσεγγίζονται με τον ίδιο τρόπο.
Σε αυτό το σεμινάριο, θα επιχειρήσουμε να περιοριστεί η συναίσθηση και να εστιάσει ο άνθρωπος το ενδιαφέρον του στην προσέγγιση των ιδεών που χρειάζεται για το επάγγελμά του.
Είναι δύσκολο αυτό το εγχείρημα και απαιτεί πολλή προσπάθεια, όμως μπορεί να γίνει ευχερέστερα σήμερα με την εφαρμογή της Μεθόδου Δύναμη της Διανοίας.
Αν τα πράγματα τα κυβερνούσε μια λογική, τότε θα ήταν απλά για τους ανθρώπους, θα ενεργούσαν με βάση την κοινή λογική και θα είχαν καλά αποτελέσματα στις ενέργειές τους.
Όμως υπάρχουν πολλές υποσυνείδητες αντιδράσεις, όπως υπάρχουν και πολλές υποσυνείδητες επιρροές που ξεφεύγουν από τον έλεγχο της λογικής και ο άνθρωπος θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει με άλλα μέσα. Αν ο άνθρωπος ζούσε σε ένα περιβάλλον χωρίς οχλήσεις, θα είχε ήδη καταφέρει να επιτύχει την διεύρυνση της αντίληψής του, τις σοφές σκέψεις και την υψηλή παραγωγικότητα στο επάγγελμά του, αφού σήμερα υπάρχουν όλα τα μέσα και είναι πολλά περισσότερα από αυτά που ο άνθρωπος σε άλλες εποχές είχε στην διάθεσή του.
Όμως, όπου υπάρχει αυτή η ευημερία που δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη ευημερία των ανθρώπων, τότε σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες που δεν ευνοούν την ανάπτυξη καλών συνθηκών εργασίας και καλών συνθηκών στο επάγγελμα κάθε ανθρώπου.
Ας ονομάσουμε αυτούς τους παράγοντες ιούς της διανοίας.
Η διάνοια είναι η ψυχική ιδιότητα που κρατάει τους ανθρώπους ενωμένους στην βάση κοινών αξιών και αρχών που είναι από τα παλιά χρόνια θεμελιωμένες για το ανθρώπινο είδος.
Παραδοσιακά, οι καλές ιδέες για τους ανθρώπους, βρίσκονται σε έναν χώρο που μπορεί ο άνθρωπος να προσεγγίσει με την ανώτερη συνείδησή του και με ανώτερη σκέψη και είναι σωστό να βρίσκονται εκεί γιατί εκεί δεν μπορεί ο άνθρωπος να τις καταστρέψει.
Αν σήμερα χρειαζόμαστε τις καλές ιδέες πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τον χώρο της διανοίας, να τον καθαρίσουμε από τους ιούς, να ανασκευάσουμε τις δομές του και να δώσουμε καινούρια ισχύ στις ιδέες που μπορεί αυτός ο χώρος να φιλοξενήσει.
Η βάση της Μεθόδου Δύναμη της Διανοίας είναι μια ισχυρή αυτογνωσία. Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να μάθει από πού έρχεται και πού πηγαίνει, πού τον οδηγούν τα δικά του έργα, ποια έργα πρέπει να κάνει και ποια ιδανικά πρέπει να υπηρετήσει.
Όταν ο άνθρωπος αποκτήσει την αυτογνωσία με την Μέθοδο Δύναμη της Διανοίας, τότε μπορεί σταδιακά να επανέλθει η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθησή του, η δύναμή του να ξεπερνάει τα εμπόδια και να μην λιμνάζει η δική του σκέψη.

2. Ροή του σεμιναρίου:

Στην αρχή διαβάζεται ένα κείμενο που σκοπό έχει να αφυπνίσει μέσα στον άνθρωπο τις ιδέες, να του δημιουργήσει την σταθερή και μόνιμη επαφή με τις ιδέες και να δώσει στον άνθρωπο να καταλάβει ότι οι δικές του ιδέες είναι αυτές που αξίζουν στην ζωή του για να τις ακολουθήσει.

Ακολουθεί συζήτηση

Στην συνέχεια γίνεται μια παρουσίαση που σκοπό έχει να αφυπνιστούν ιδέες κοινές σε όλους που όμως η σημερινή εποχή της έχει καταδικάσει στην αφάνεια με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πάσχει σε πολλά μέτωπα και να μειώνεται συνεχώς η παραγωγικότητά του που εκπορεύεται από τις δικές του ιδέες.

Ακολουθεί συζήτηση

Στην συνέχεια παρουσιάζεται η χρήση της μεθόδου Δύναμη της Διανοίας που μπορεί ο άνθρωπος να την εφαρμόζει στην ζωή του για να ανανεώνει την επαφή με τις δικές του ιδέες και να επιβεβαιώνει καθημερινά την εμπιστοσύνη στον εαυτό του.


Πληροφορίες, Όροι διεξαγωγής, Συμμετοχή:

Όλα γίνονται με την βοήθεια της Μεθόδου Δύναμη της Διανοίας.

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίων :
Το Σεμινάριο 1 (Πως να απαλλαγείτε από το άγχος και να αποκτήσετε την ψυχική σας γαλήνη)
θα διεξαχθεί (θα επαναληφθεί ) τρεις φορές κατά την διάρκεια του Μαρτίου 2018:
10 Μαρτίου 2018, Σάββατο και ώρα: 11:30 – 15:30
22 Μαρτίου 2018, Πέμπτη και ώρα: 16:00 – 20:00
31 Μαρτίου 2018, Σάββατο και ώρα: 11:30 – 15:30

Το Σεμινάριο 2 (Πως θα βρούμε τις καλές ιδέες και την καλή διάθεση για κάθε εργασία μας)
θα διεξαχθεί (θα επαναληφθεί ) τρεις φορές κατά την διάρκεια του Μαρτίου 2018:
17 Μαρτίου 2018, Σάββατο και ώρα: 16:00 – 20:00
24 Μαρτίου 2018, Σάββατο και ώρα: 11:30 – 15:30
29 Μαρτίου 2018, Πέμπτη και ώρα:   16:00 – 20:00

Συμμετοχή:

Η είσοδος στα σεμινάρια είναι ελεύθερη.

Όλα τα σεμινάρια θα έχουν ελεύθερη είσοδο.
Ο καθένας, που θα συμμετάσχει, θα μπορεί εφόσον το επιθυμεί, να αγοράσει στο τέλος ένα κουπόνι χορηγού αξίας 10€ ή 20€ η 30€ για να εκφράσει την ικανοποίησή του για το σεμινάριο, που μόλις παρακολούθησε.
Έτσι, αντί για υποχρεωτικό δικαίωμα συμμετοχής, θα έχουμε προαιρετική χορηγία ελάχιστου ύψους
10 ευρώ.

Δωρεά του σεμιναρίου:
Το σεμινάριο «Πως θα βρούμε τις καλές ιδέες και την καλή διάθεση για κάθε εργασία μας» θα στείλει δωρεάν τα βιβλία «Η Ευτυχία της Ψυχής»,
«Μορφές της Λογικής στην σύγχρονη εποχή» και
«Η Ελευθερία του Πνεύματος ξεκινά από την Ελευθερία της Ψυχής» στην σχολική βιβλιοθήκη του 1ου Λυκείου Βύρωνα, που μας ζήτησε, με επιστολή του συλλόγου καθηγητών, να συμβάλουμε στην ενίσχυση και την ανανέωση της σχολικής του βιβλιοθήκης.

Εισηγήτρια σεμιναρίων: Βιργινία Φατσή, συγγραφέας, μηχανικός και σύμβουλος ανάπτυξης.

Χώρος Διεξαγωγής:
Ξενοδοχείο Parthenon Mακρή 6, Κουκάκι, Αθήνα 117 42

Διαδικασία δήλωσης συμμετοχής:
Αποστέλλετε ένα email στην διεύθυνση info@kinoniagnosis.com όπου δηλώνετε ότι θα συμμετάσχετε στο σεμινάριο(τίτλος σεμιναρίου), που θα διεξαχθεί την…….. Μαρτίου 2018 και επιθυμείτε να κρατηθεί η θέση σας.

Για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε
το email: info@kinoniagnosis.com και το τηλέφωνο: 6972 998891

 

 


Theme by Anders Norén