Ας ατενίσουμε το μέλλον με λίγη αισιοδοξία

Ας ατενίσουμε το μέλλον με λίγη αισιοδοξία

Όλοι αγαπάμε τους αρχαίους Έλληνες και σεβόμαστε τα μνημειώδη έργα τους. Όμως ήρθε η ώρα να πάμε παρακάτω και να δημιουργήσουμε καινούρια έργα που αντέχουν στον χρόνο, να επαναπροσδιορίσουμε τις συντεταγμένες της κοινωνίας μας και να κτίσουμε από την αρχή ένα αξιακό σύστημα ανάλογο της σημερινής εποχής.

Σε μια εποχή τόσο γενικευμένης κρίσης, είτε σε απασχολούν μεγάλα και σοβαρά θέματα, είτε πρέπει να πάρεις αποφάσεις για θέματα που φαίνονται μικρά και καθημερινά, ο δρόμος για την υιοθέτηση ορθών επιλογών αρχίζει από την αναθεώρηση των προσωπικών σου απόψεων.

 Το βιβλίο «Η Ειρηνική επανάσταση των διανοουμένων» σε βοηθάει να βαδίσεις με σιγουριά στα δύσβατα μονοπάτια της σημερινής πραγματικότητας. Γιατί έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί πολύτιμες ψυχικές ιδιότητες, όπως η διάνοια και να τις στρέφει προς την αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζεις.

 Το περιεχόμενό του βιβλίου «Η Ειρηνική επανάσταση των διανοουμένων» δεν είναι ένα άθροισμα σοφών αποφθεγμάτων που γενικά βοηθούν, ούτε η περιπτωσιολογική καταγραφή εμπειριών από ανθρώπους «που τα κατάφεραν», σε ό,τι προσπάθησαν. Το βιβλίο περιέχει ενεργό λόγο, τον λόγο δηλαδή που κινητοποιεί τον άνθρωπο στην σωστή κατεύθυνση και στις σωστές επιλογές, με έναν τρόπο που δεν περιγράφεται, αλλά γίνεται αντιληπτός μόνο βιωματικά.

 Βιργινία Φατσή

14 Δεκεμβρίου 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s