Γιατί τα Ανθρωποκεντρικά Σεμινάρια  πολεμούν την κατάθλιψη.

 Η μάστιγα της εποχής μας, όπως αναφέρουν στις εκθέσεις τους όλοι οι παγκόσμιοι οργανισμοί, είναι η κατάθλιψη.
Είναι μάστιγα, γιατί εξαπλώνεται ραγδαία, γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια ή άλλη φαρμακευτική αγωγή που να την περιστέλλει, γιατί οι περισσότεροι απ’ αυτούς που έχουν προσβληθεί δεν το γνωρίζουν και δεν παρουσιάζουν εμφανή συμπτώματα.
Είναι μάστιγα, γιατί έχει χαρακτηριστικά κοινωνικού στίγματος για τους πάσχοντες, όπως σε παλαιότερες εποχές είχε η λέπρα, γιατί αποσυντονίζει τις κοινωνίες, επειδή η πιο ευάλωτη στη νόσο ομάδα, είναι το πιο παραγωγικό τμήμα της κοινωνίας (σε ηλικία, παιδεία και εμπειρία) και γιατί η μέχρι σήμερα αντιμετώπισή της ταιριάζει σε ζούγκλα, όπου οι πλούσιοι ξοδεύουν προκλητικά για να ξεφύγουν από την μέγγενη της αρρώστιας και οι λιγότερο ισχυροί οικονομικά φυτοζωούν χωρίς προϋποθέσεις, δυνατότητες και κουράγιο για να αντιδράσουν ατομικά ή συλλογικά.
Τα Ανθρωποκεντρικά Σεμινάρια της Εταιρείας Γνώσης ΛΟΓΟΣ δημιουργούν δομές, παραγωγικά σχήματα της εργασίας και καινούργιες κοινωνίες, που μπορούν να πολεμήσουν την κατάθλιψη, σε ατομικό επίπεδο, καθώς και σε κοινωνικό μέγεθος.
Γιατί είναι διαδικτυακάφθηνάσυγκροτημένα σε μία ενιαία Μέθοδο Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης, ανθρωποκεντρικάαναδραστικά και προέρχονται από ανώτερη νοημοσύνη.

Διαδικτυακά: Διεξάγονται στο internet, χωρίς δεσμευτικές προθεσμίες και δεν χρειάζεται, για να συμμετάσχει κάποιος, να πάρει πολλές μικρές αποφάσεις για την συμμετοχή, την μετακίνησή του και την τοπογραφία των μέσων μαζικής μεταφοράς, που παίρνονται πολύ εύκολα και απλά από έναν υγιή άνθρωπο, αλλά που είναι πολύ δύσκολες και οδυνηρές για κάποιον που φλερτάρει με την κατάθλιψη.

Φθηνά: Κοστίζουν 20-30 ευρώ, για χρονική διάρκεια 10-25 ημερών. Οι συμμετέχοντες παίρνουν επιπλέον δωρεάν βιβλία και δεν υπάρχει κόστος μετακινήσεων. Άρα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί καμία πρόφαση για χρηματικό ποσό, το οποίο δεν μπορεί να καταβάλλει κάποιος, δεδομένου ότι είναι πολύ συνηθισμένο οι καταθλιπτικοί να ψάχνουν τρόπους ματαίωσης πρωτοβουλιών που γίνονται για το καλό τους και πολεμάνε την κατάθλιψή τους.

Είναι συγκροτημένα σε μία ενιαία Μέθοδο Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης: Δεν είναι αποσπασματικές συνταγές.
Είναι ένα συνεκτικό σύνολο σκέψεων, ιδεών και πράξεων, που βοηθούν τον συμμετέχοντα να αποκτήσει μια θέση εποπτείας στα πράγματα και να καταφέρει με ηρεμία και αυτοπεποίθηση να διατυπώσει ο ίδιος ένα πρόγραμμα ενεργειών, που πιστεύει ότι μπορεί να το υλοποιήσει και το οποίο πολεμάει την κατάθλιψη.

Ανθρωποκεντρικά: Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ίδιας φύσης προβλήματα και έτσι τα σεμινάρια έχουν την δυνατότητα να προσαρμοστούν στο μίγμα προβλημάτων, που ο καθένας προκρίνει να προτάξει την κάθε χρονική στιγμή. Είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν γενικές διατυπώσεις, πράγμα που προστατεύει τον κάθε συμμετέχοντα από ανεπιθύμητη δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Αναδραστικά: Δεν λειτουργούν με προκατασκευασμένες επιλογές, με κάποια από τις οποίες οφείλεις να ταυτιστείς. Σου δίνουν πληροφορίες για την λειτουργία του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οφείλεις να εργαστείς, να πάρεις τις αποφάσεις σου και ταυτόχρονα να είσαι ικανός να τις ελέγχεις και να σχεδιάζεις τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται.
Μοιάζουν με συνεδρίες με επιφανείς ψυχιάτρους, δικηγόρους, συμβούλους γάμου κλπ. με συνολικό κόστος 20-30 ευρώ, που αν συνεργαζόσουν μαζί τους κανονικά θα χρειαζόσουν χιλιάδες ευρώ. Οι πλούσιοι έχουν και τα δίνουν. Πρέπει η κοινωνία να προβλέψει και για αυτούς που δεν έχουν. Και τα σεμινάρια το κάνουν.

Προέρχονται από ανώτερη νοημοσύνη: Για να πολεμήσουμε εναντίον μιας μάστιγας, όπως η κατάθλιψη, που κατατρώει την ανθρωπιά του ανθρώπου, χρειάζεται συστράτευση ευρύτατων δυνάμεων με τεράστια γνώση, ανώτερη νοημοσύνη και άριστη αξιολογική κρίση. Αυτά στην περίπτωσή μας, τα διαθέτουν και τα παρέχουν στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια τα Βιβλία-Δίαυλοι της Μεθόδου.

 

Πως θα χρησιμοποιήσουμε τα Ανθρωποκεντρικά Σεμινάρια

Αυτά που θα διαβάσετε θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψή σας.
Τα Ανθρωποκεντρικά Σεμινάρια της Εταιρείας Γνώσης ΛΟΓΟΣ δημιουργούν δομές, παραγωγικά σχήματα της εργασίας και καινούργιες κοινωνίες, που μπορούν να πολεμήσουν την κατάθλιψη, σε ατομικό επίπεδο, καθώς και σε κοινωνικό μέγεθος.
Είναι χώρος ελεύθερος από κατάθλιψη, γιατί προέρχεται 100% από το λόγο των Βιβλίων-Διαύλων.
Τα αποτελέσματα από το σεμινάριο για τον καθένα θα είναι, εκτός των άλλων, προτάσεις που αλλάζουν την αντίληψή μας  για την πραγματικότητα και μας κάνουν να βλέπουμε με ευρύτητα και ευθυκρισία τι συμβαίνει γύρω μας.
Η βάση αναφοράς για το τι συμβαίνει γύρω μας είναι το κείμενο «Ας μιλήσουμε απλά για την κατάθλιψη στην κοινωνία μας», του οποίου θα παρακολουθούνται συστηματικά η εξέλιξη και οι προβλέψεις.
Η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ επεμβαίνει μόνο στο θέμα της κατάθλιψης της κοινωνίας και όχι στο αντίστοιχο προσωπικό, που αφορά μόνο τον συμμετέχοντα στο κάθε σεμινάριο.
Όποια πορεία και αν ακολουθήσει το θέμα αυτό, ο ενδιαφερόμενος θα έχει σαν δεδομένο ότι το κοινωνικό του περιβάλλον τον υποστηρίζει. Δεν τον υπονομεύει και εξελίσσεται παράλληλα με αυτόν.
Συμπέρασμα: Τα Ανθρωποκεντρικά Σεμινάρια είναι στην ουσία, προετοιμασία προτάσεων, συνεισφορά των συμμετεχόντων στα σεμινάρια, σε ένα Πρόγραμμα Ανθρωποκεντρικής Ανάπτυξης της κοινωνίας μας που πολεμάει την κατάθλιψη.
Είναι η ζεύξη των ατομικών επιλογών με τις αντίστοιχες δραστηριότητες που αναλαμβάνει η κοινωνία για την καταπολέμηση της κατάθλιψης

3 Ανθρωποκεντρικά Σεμινάρια στον πόλεμο εναντίον της κατάθλιψης.

Ανθρωποκεντρικό Σεμινάριο 1: «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΑΣ» Ανθρωποκεντρικό Σεμινάριο 2: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΤΙΖΩ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ» Ανθρωποκεντρικό Σεμινάριο 3: «ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ-ΔΙΑΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»
Ανθρωποκεντρικό Σεμινάριο 1:
«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΑΣ»
Ανθρωποκεντρικό Σεμινάριο 2: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΤΙΖΩ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ»
Ανθρωποκεντρικό Σεμινάριο 3: «ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ-ΔΙΑΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

 

 

Theme by Anders Norén